La manresana Mireia Badia és quatre vegades campiona d’Espanya d’enduro i top-6 mundial d’aquesta especialitat. El 2016 va guanyar el seu primer títol i ja ha participat quatre vegades al Mundial d’enduro. Abans de l’Estat d’Alarma va començar el campionat d’Espanya que ella mateixa revalidava i es va imposar en la prova disputada a Almeria. Al Mundial, que es va disputar el setembre passat, la manresana va pujar al podi i va classificar tercera per segona vegada consecutiva (la seva millor posició en un mundial).

Per ella el confinament ha estat dur perquè no ha pogut tocar la moto durant molts dies. Badia explicava que li ha costat agafar el ritme i que el que més ha notat és la sensació de velocitat. De fet, assegura que és com tornar d’una lesió. Tot i això, està molt contenta de tornar a entrenar-se i preparar el campionat d’Espanya que comença en dues setmanes a Almeria. Així arriba la manresana a la cita.

Per ella l’any va començar molt bé després d’un mundial també exitós. Al principi, ella tenia molt clar els seus objectius. Per mala sort però, no els podrà complir tots.

Dels que encara pot aconseguir, el seu principal objectiu és tornar a ser campiona d’Espanya per cinquena vegada. Del Mundial valora positivament el tercer lloc aconseguit el setembre passat. Una fita la qual li va costar assolir i per això, el “premi és doble”. Potser, el que li va faltar, segons ens explicava, era una mica més de confiança.

Els seus grans resultats, tant en l’àmbit estatal com mundial, han provocat que les comparacions amb la Laia Sanz siguin cada vegada més reals. Badia diu que li “motiva molt, però la Laia ha aconseguit moltes coses i arribar al seu nivell serà difícil”. Una d’aquestes coses és córrer un Dakar. I més que un objectiu això seria un somni per la Mireia Badia. Però, per córrer un Dakar, es necessiten espònsors. Un fet que, especialment a l’enduro femení, no és massa habitual.

També creu que les joves que s’introdueixen ara al món professional de l’enduro tenen més oportunitats però segueixen faltant oportunitats. Això i també més difusió als mitjans de comunicació segons Mireia Badia.

Recupera l’entrevista sencera.