Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Milloren les dades d’ocupació al Moianès per segon mes consecutiu

L’atur ha baixat sobretot a la capital, a Moià. A l’abril, el descens de l’atur a la comarca ha sigut d’un total de 14 persones.

Actualment, al Moianès, hi ha 681 persones sense feina. Tot i això, a l’abril de 2020, coincidint amb el pic de la pandèmia, hi havia 608 desocupats. Això suposa un increment d’un 12% respecte l’any anterior.

Moià és, com dèiem, la població que més persones han trobat feina a l’abril reduint la llista de l’atur amb un total de 13 persones. La capital compta a hores d’ara amb 344 persones sense feina i un percentatge d’atur que supera el 10 i mig per cent. En aquest costat positiu de la balança també hi trobem destacada la població de Calders, amb 5 persones que han trobat feina, i Castellterçol, amb 2. 

La part negativa la trobem a Santa Maria d’Oló i Sant Quirze Safaja, on l’atur ha augmentat en 2 persones respectivament, i també ha perdut la feina una persona a Castellcir i a Monistrol de Calders. La resta de municipis del Moianès no ha variat el nombre d’ocupats i desocupats respecte el mes anterior. 

Finalment, la població que percentualment registra una taxa d’atur més alta és Granera, amb un 17,6%, seguida de Monistrol de Calders amb un 16,8%. En canvi, Oló és, amb diferència, la població amb l’atur registral més baix: només un 4%. 

 

I al conjunt de Catalunya, l’atur cau en 8.715 persones durant el mes d’abril i el total de desocupats baixa a 497.185.

Unes dades que el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa atribueix a la fi de l’estat d’alarma, la relaxació de les mesures i el ritme de vacunació. Tot i això, modera l’optimisme.

Enric Vinaixa confia que aquesta tendència a la baixa continuï durant el mes de maig, i alerta que l’atur de llarga durada s’està cronificant en els col·lectius de joves i majors de 45 anys.

Amb tot, celebra que es comencin a recuperar llocs de treball, i és que durant el mes passat les persones afectades per un Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació, un ERTO, es van reduïr en 21.000