Milloren les dades d’ocupació al Bages i al Moianès per segon mes consecutiu

255
El director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa.

EL BAGES

El Bages millora la seva dada de l’atur per segon mes consecutiu. Durant l’abril va aconseguir baixar dels 12mil aturats després que 228 persones hagin trobat feina a diferents llocs de la comarca.

Si el mes passat explicàvem que l’àmplia majoria de persones que havien sortit de l’atur eren manresans, aquest mes han trobat feina 73 persones a la capital, però també 26 a Navàs, 24 a Sant Joan de Vilatorrada i 23 a Navarcles.

A nivell global, la taxa d’atur al Bages és del 14,19% i 11.802 persones han començat el maig sense feina. En general on no ha millorat l’oferta laboral, tampoc ha empitjorat gaire. De fet, el poble on més ha augmentat la desocupació és a Monistrol de Montserrat amb 7 persones.

Mirant poble per poble els que tenen una pitjor dada en l’àmbit de l’ocupació són Talamanca amb un 26,15% d’aturats, Sant Vicenç de Castellet amb un 28,43 i Marganell amb un 16,19. Els que tenen la millor taxa són Sant Feliu Sasserra amb un 6,82%, Rajadell amb un 8,41 i Avinyó amb un 9,02. La taxa a Manresa és del 16,69, la tercera pitjor de la comarca.

El MOIANÈS

Al Moianès, l’atur també baixa per segon mes consecutiu, sobretot a la capital, Moià. A l’abril, el descens de l’atur a la comarca ha sigut d’un total de 14 persones. Dídac Garcia.

Actualment, al Moianès, hi ha 681 persones sense feina. Tot i això, a l’abril de 2020, coincidint amb el pic de la pandèmia, hi havia 608 desocupats. Això suposa un increment d’un 12% respecte l’any anterior.

Moià és, com dèiem, la població que més persones han trobat feina a l’abril reduint la llista de l’atur amb un total de 13 persones. La capital compta a hores d’ara amb 344 persones sense feina i un percentatge d’atur que supera el 10 i mig per cent. En aquest costat positiu de la balança també hi trobem destacada la població de Calders, amb 5 persones que han trobat feina, i Castellterçol, amb 2. 

La part negativa la trobem a Santa Maria d’Oló i Sant Quirze Safaja, on l’atur ha augmentat en 2 persones respectivament, i també ha perdut la feina una persona a Castellcir i a Monistrol de Calders. La resta de municipis del Moianès no ha variat el nombre d’ocupats i desocupats respecte el mes anterior. 

Finalment, la població que percentualment registra una taxa d’atur més alta és Granera, amb un 17,6%, seguida de Monistrol de Calders amb un 16,8%. En canvi, Oló és, amb diferència, la població amb l’atur registral més baix: només un 4%. 

CATALUNYA

I al conjunt de Catalunya, l’atur cau en 8.715 persones durant el mes d’abril i el total de desocupats baixa a 497.185.

Unes dades que el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa atribueix a la fi de l’estat d’alarma, la relaxació de les mesures i el ritme de vacunació. Tot i això, modera l’optimisme.

Enric Vinaixa confia que aquesta tendència a la baixa continuï durant el mes de maig, i alerta que l’atur de llarga durada s’està cronificant en els col·lectius de joves i majors de 45 anys.

Amb tot, celebra que es comencin a recuperar llocs de treball, i és que durant el mes passat les persones afectades per un Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació, un ERTO, es van reduïr en 21.000.