Unes 600 persones del Bages s’han desplaçat a Brussel·les per participar de la manifestació que la ANC ha convocat per avui al matí a la ciutat seu de les principals institucions europees, entre elles el Parlament Europeu. Això contant només aquells que han optat per viatjar en algun dels busos llogats per les ANC locals. En realitat, una quantitat tant o més gran ha fet el viatge pel seu propi compte en cotxe, avió o tren.

Aquesta massiva marxa de particulars cap a Bèlgica ha fet que les carreteres s’inundessin d’estelades tot al llarg del trajecte, hi molts catalans es trobessin en càmpings i pobles propers a diferents punts del recorregut cap a Brussel·les. A hores d’ara, la ciutat està absolutament inundada de groc, el color que la justícia espanyola ha prohibit durant la campanya electoral a Catalunya en relacionar-lo amb el suport als presos polítics.

A les 11:30h està previst que comenci la manifestació a Brusel·les, que s’allargarà entre una i dues hores i que fonts de l’ANC asseguren que serà “la manifestació més gran que s’ha fet en els últims anys a Brusel·les”.