Els grans del Mijac de Sant Fruitós acaben l’any amb un projecte autogestionat

149

El grup de grans del MIJAC Estel Amic de Sant Fruitós de Bages ha acabat l’any amb un projecte autofinançat, després de 2 anys d’organitzar tallers i activitats per aconseguir els diners.

Els joves, d’entre 15 i 16 anys, han marxat a Tossa de Mar 3 dies acompanyats de 3 monitores i han fet el camí de ronda GR-92 fins a Lloret de Mar.

Una de les monitores, la Mariona Rafart, ens explica com han pagat el projecte fent llibretes, polseres, punts de llibre, paradeta per Sant Jordi i organitzant tallers pels infants del poble.

L’Estrella Morales, una altra de les monitores que els va acompanyar, fa una valoració molt positiva de la sortida.

El que més ha agradat als joves és l’activitat de la banana,  que van fer en una parada a Canyelles durant el camí de ronda. Es tracta d’un inflable en forma de plàtan que va lligat a un vaixell de motor. Les persones pugen a sobre, però sempre acaben caient al mar de forma segura i divertida.

L’únic entrebanc que van patir va ser l’esquinç d’una noia quan caminava pel camí de ronda. Tot i això, van poder acabar el trajecte, això sí, més a poc a poc.
La Irene, una de les noies de grup, planteja com a objectiu fer una ruta pel Camino de Santiago.

Una altra de les activitats que van fer en el projecte, va ser una sortida amb Kayac fins a la cala de la Mar Menuda. Un vídeo resumeix algunes de les activitats que van fer.

Podeu escoltar l’entrevista sencera al MIJAC Estel Amic al Sant Fruitós en Moviment.