Més ruixats i tempestes

119

Els ruixats testimonials d’aquest dilluns al matí van ser l’aperitiu del que va passar unes hores més tard, quan una línia de tempestes va escombrar bona part de la Catalunya Central durant la tarda i el vespre que va deixar fins a 42 mm a Cardona, com a quantitat més destacada.

Després d’un matí tranquil i amb moltes estones de sol, aquesta tarda tornarà a ser entretinguda amb nous ruixats i tempestes que, localment, descarregaran amb força. Així ho indica l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya, davant la possibilitat que s’acumulin més de 20 mm en tan sols 30 minuts. Amb l’arribada de la nit aquestes precipitacions aniran a la baixa i l’ambient serà una mica més fresc.

Demà dimecres es mantindrà la mateixa dinàmica de temps canviant, amb més sol al matí i nuvolades, ruixats i tempestes entre el migdia, la tarda i el vespre. La temperatura al centre del dia pujarà respecte aquestes últimes hores i hi haurà més màximes properes als 30ºC. Dijous serà el dia més inestable de la setmana, amb ruixats i tempestes ja de bon matí i que s’aniran repetint al llarg de la jornada i l’ambient serà clarament més fresc, més propi de l’abril, per l’entrada d’una massa d’aire més fred procedent del nord d’Europa.