El fred continua sent intens de bon matí, algunes temperatures mínimes d’aquest matí: Súria -6ºC, Sant Salvador de Guardiola, el Pont de Vilomara i Artés també -6ºC. Fins als -5ºC s’ha arribat a Sallent, Sant Fruitós i a Fals i -4ºC a Santpedor… aquestes són les temperatures més destacables, que creiem que ja no es repetiran les pròximes nits, sí que farà fred però no tan acusat. Esperem que els núvols alts vagin en augment avui deixant unes temperatures a migdia més baixes que les d’ahir i les màximes se situaran entre els 7 i els 9ºC en general.

Per demà esperem temperatures de nou sota zero a gran part de la comarca però no seran tan baixes com les d’avui. Els núvols alts i mitgencs faran acte de presència també demà i les temperatures màximes pujaran respecte avui i es mouran entre els 11 i els 13ºC.

Per dissabte s’espera un dia amb força núvols de bon matí, núvols baixos que a migdia s’aniran enretirant però que independentment d’això n’arribaran d’alts deixant el cel enteranyinat a la tarda Les temperatures màximes baixaran clarament, entre 2 i 4ºC respecte divendres. No esperem pluja. Diumenge ens llevarem amb una tímida glaçada a bona part del Pla de Bages i els núvols aniran augmentant amb el pas de les hores, temperatures màximes semblants o una mica més altes que dissabte. Les pluges podrien arribar dilluns amb el pas d’un front moderadament actiu i acompanyat de vent.

Foto: les glaçades estan sent força intenses aquests dies. Glaçada ahir des del Serrat de Castellnou