Fins a 64 gossos va arribar a tenir allotjats l’hotel caní Bages Dog a principis d’agost. Una xifra rècord pel negoci, que supera els 55 de l’any per aquestes dates, que ja era la màxima que es recordava. El pic d’ocupació coincideix amb l’època forta de vacances, quan molta gent se’n va i necessiten trobar allotjament pel seu gos. Un servei que des de fa anys ofereix Bages Dog, situat darrere Santpedor, un hotel per gossos que ofereix també serveis d’ensinistrament, de centre de dia, i de cria i venda de gossos de raça.

Passar la nit a les instal·lacions de Bages Dog costa 13 euros la primera nit i 12 euros a partir de la segona. La gent sol deixar els animals per un cap de setmana o una setmana, però a vegades s’hi estan fins a tres o quatre setmanes. Allà, els gossos tenen casetes individuals amb pati, cada dia se’ls alimenta degudament, se’ls renta i se’ls treu a passejar individualment dos cops al dia.

Lluïsa Fernández, propietària i directora de Bages Dog, es mostra satisfeta amb les xifres d’allotjaments d’enguany: “ha sigut l’any més fort, hem tingut molta feina. De capacitat en tindríem encara per més gossos, fins a 150, però també necessitem espai pels gossos que criem, així que més de 50 gossos allotjats ja són molts”.