Més d’un miler d’alumnes de la Catalunya Central passaran aquesta setmana pel festival CLAM

174

El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (Clam) ha enfilat la seva segona i última setmana del 15a edició amb un munt de propostes d’interès, una de les quals és l’oferta educativa del certamen, una iniciativa que enguany s’ha reforçat de forma molt important amb l’objectiu d’atraure nous públics i, principalment, fomentar i promoure entre els més joves el cinema compromès i de sensibilització de valors de la solidaritat i els drets humans.

En aquesta edició, més d’un miler d’alumnes –el  doble que el 2017- passaran pel festival. Seran alumnes de  primària i secundària de Manresa, Navarcles, Avinyó (es va fer el 27 d’abril), Súria, Sant Joan i Sant Feliu de Sasserra que, en horari lectiu, dimecres, dijous i divendres, participaran en el visionat de les pel·lícules seleccionades, que es complementa amb debats previs o posteriors amb la voluntat d’educar en la lectura i comprensió del llenguatge cinematogràfic.

Per als alumnes de primària s’ha programat la pel·lícula “Ocell de pas” (França-Bèlgica); i per als de secundària la pel·lícula nord-americana “Yo, él i Raquel” i “La Chica Dormida” (Austràlia). L’oferta per als més joves es complementa també amb la secció Clam Kids del festival  que dissabte, a les 12 del migdia a Navarcles, projectarà “La revolta dels contes” (Gran Bretanya-Suècia).