Més d’un centenar de persones fan un minut de silenci a Santpedor per les víctimes de Barcelona

242
Minut de silenci a Santpedor FOTO: AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Minut de silenci a Santpedor FOTO: AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Santpedor s’ha sumat aquest migdia a les mostres de condol per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Més d’un centenar de persones s’han congregat a les 12h a la Plaça Gran per retre un silenciós homenatge a les víctimes de l’atemptat d’ahir.

L’Ajuntament ha decretat, a més, tres dies de dol durant els quals les banderes onejaran a mig pal. Podeu llegir aquí el manifest sencer que l’alcalde ha llegit al migdia davant l’Ajuntament:

“Davant l’atemptat comès a Barcelona i Cambrils ahir dia 17 d’agost de 2017, des de l’Ajuntament de Santpedor manifestem:- El nostre més enèrgic rebuig a l’atemptat que el grup terrorista Estat Islàmic ha reivindicat a la ciutat de Barcelona, i que de moment compta amb 13 víctimes i més d’un centenar de ferits. Així com amb les víctimes i ferits dels fets ocorreguts a Alcanar i l’intent d’atemptat terrorista a Cambrils de les darreres hores.- El nostre suport, escalf i estima cap a les víctimes, els seus familiars i amics, així com a totes les persones que han ajudat en tot el que ha estat possible.- El nostre més sincer agraïment a tots els cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions i organitzacions, empreses i entitats ciutadanes que han fet tot el possible en aquests difícils moments, així com totes les persones a títol individual que han ajudat, ajuden i ajudaran en tot el necessàri.- La Rambla de Barcelona és l’artèria de vida de la capital del país, un lloc de trobada, de mestissatge, de respecte i de civisme, una mostra del què són els nostres pobles i ciutats, i ahir va ser tocada de mort. Però avui també ens refermem, en la voluntat de seguir construint uns pobles i ciutats, on imperi el respecte, la llibertat i la pau.- Abans de Barcelona, han estat moltes les ciutats que han patit la barbàrie del terrorisme, sempre ens hem solidaritzat amb totes. Ara ens ha tocat més aprop, i seguirem lluitant units, amb totes les ciutats i països del món que defensem la democràcia, la llibertat i la pau. Contra la por, sense por.- El terrorisme vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món. Nosaltres no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat. Ni el Yhadisme, ni cap de les mostres de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants, i respectuosos amb totes les formes de pensar.Avui, centenars de milers de persones ens trobem davant dels nostres ajuntaments, de la plaça de Catalunya de Barcelona, i tants altres punts arreu del món, perquè junts som més forts, perquè junts serem invencibles davant el terror que provoquen aquests atemptats, i perquè avui és un bon moment per refermar el nostre compromís granític vers la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau.

Santpedor, 18 agost 2017″