L’empresonament de 8 membres del Govern de la Generalitat de Catalunya ha caigut com un gerro d’aigua freda per milers de persones a tot Catalunya, que no han dubtat, un cop més, a sortir al carrer per fer palès el seu malestar amb l’actuació de l’estat i la justícia espanyoles.

Així s’ha reflectit també a Sallent, on ja a la tarda s’han concentrat més d’un centenar de persones, davant l’Ajuntament, per donar suport als empresonats. Més tard, a les 22h, hi ha hagut casserolada com a mostra de rebuig als empresonaments dictats per la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela.

Lamela ha decretat l’empresonament sense fiança del vice-president Oriol Junqueras i els consellers Raül Romeva, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Meritxell Borràs, Carles Mundó, i Santi Vila. Aquest últim, però, amb presó sota una fiança de cinquanta mil euros. Amb aquesta decisió, la jutgessa ha acceptat la petició de mesures preventives del fiscal Miguel Ángel Carballo, que demanava les condicions més dures possibles i els acusava de rebel·lió, sedició i malversació.