Més de 300 persones assisteixen a la xerrada sobre els nous llocs de treball de la residència El Lledoner

133

Més de 300 persones van assistir dimarts al migdia a la xerrada informativa pels 39 llocs de treball que ofereix L’Onada per la residència de tercera edat El Lledoner a Sant Fruitós de Bages. Les persones que van anar a la xerrada eren majoritàriament de Sant Fruitós, però també de Santpedor, Navarcles, Artés i Manresa entre les quals hi havia un gran nombre amb experiència laboral i formativa.

L’oferta laboral de L’Onada, l’empresa que s’encarrega de la gestió de la residència de gent gran El Lledoner, és de 39 places vacants per cobrir la demanda dels 71 usuaris en caràcter residencial i 30 al centre de dia que s’espera que hi hagi a la residència. S’ofereixen places d’auxiliar de geriatria i per professionals de la neteja. La directora de recursos humans de L’Onada, Carme Pradera, va explicar les ofertes de feina que hi havia, els valors i la manera de treballar a l’empresa. Va explicar que sobretot era molt important que qui treballés a la residència li agradés la feina.

Concretament s’ofereixen enre 19 i 25 places per auxiliars de geriatria, 6 places per auxiliars de neteja, 1 plaça per ajudant de cuina, 1 plaça per recepció, 1 per conductor, 1 pe rinfermer/a, amb la possibilitat d’obrir una plaça per psicòleg. El 60% de llocs de treball que s’ofereixen són per auxiliars de geriatria (tècnics en atenció sociosanitària, tècnics en atenció a persones en situació de dependència, tècnics en cures d’auxiliar d’infermeria, auxiliars de clínica, auxiliars d’infermeria i tècnics superiors d’integració social) i un 15% per professionals de la neteja de forma permanent i per uns dies previs abans de la jornada de portes obertes. A més hi ha d’altres tasques que es necessiten cobrir com la de cuiner/a, ajudant de cuina o recepcionista. També hi ha la possibilitat de complementar l’equip tècnic (infermer/a, fisioterapeuta, metges) i social (educadors socials, terapeuta ocupacional, psicòleg, treballador/a social i educador/a social) de L’Onada, pel qual Pradera es va mostrar receptiva a l’hora de rebre sol·licituds per cobrir aquests tipus d’especialitats.

La tècnica de l’Ajuntament del Servei Local d’Ocupació, Xenti Robles, va explicar el procediment per sol·licitar les vacants: cal escriure una carta de presentació i/o motivació professional en la qual s’indiqui a quina feina es postula; adjuntar el currículum actualitzat i la inscripció al Servei Local d’Ocupació del municipi on s’estigui empadronat.

Tota la documentació es pot enviar per correu electrònic al Servei d’Ocupació Local de Sant Fruitós de Bages a roblessx@santfruitos.cat o bé entregar-ho presencialment al mateix Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

La residència farà una jornada de portes obertes entre finals d’abril i principis de maig. Pretén cobrir les vacants en el període d’uns 3 mesos, a mida que es vagin incorporant els residents. Pradera va informar en resposta a una pregunta que va fer una dels assistents, que el contracte laboral pels treballadors nous seria primer de sis mesos, renovable a sis mesos més i després contractes més llargs o bé indefinits, amb el salari que marca cada conveni.

Imatge. Cedida per Premsa i Comunicació de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.