Més de dos-cents sallentins fan cinc minuts de silenci pels atemptats a Barcelona i Cambrils

194

Més de dues-centes persones s’han reunit aquest migdia davant l’Ajuntament de Sallent per condemnar els atemptats que es van produir ahir a la tarda a Barcelona, i aquesta matinada a Cambrils.

A l’acte, que ha començat amb 5 minuts de silenci, s’hi han sumat tant autoritats com treballadors de l’Ajuntament. L’alcalde de Sallent, David Saldoni, ha llegit un manifest per mostrar el rebuig que sent el municipi davant el terrorisme:

Tot i així, l’alerta terrorista continua estant al nivell 4 sobre 5 i el marc d’actuació dels cossos de seguretat, que és a nivell general, seguirà sent el mateix. El cap de la prefactura de la Policia Local de Sallent, Jaume Salinas, explica els protocols d’actuació:

L’atemptat d’ahir a la tarda és el vuitè que s’ha produït aquest any a Europa en forma d’atropellament massiu. El primer atac d’aquest tipus va ser el de Niça, a França, el juliol de l’any passat. Ciutats com Berlín, Jerusalem, Londres, Estocolm i París, però, també han sigut escenari d’atacs com aquest des de llavors.