Més de 85 hectàrees cremen sense control a Artés

115

El foc que ha començat als afores d’Artés a les 14.40, ja ha cremat unes 85 hectàrees i continua descontrolat. Són molts els equips de bombers que s’han costat al lloc dels fets, exactament s’han desplaçat al nord-est del nucli d’Artés, al paratge conegut com Les Planes, a l’est de la carretera B-43.

Els Mossos D’esquadra han informat que s’han desallotjat tres adults de la masia La Vall i la Maria El Pla per tal de prevenir i allotjar els propietaris. A més a la zona de Santa Maria d’Oló la casa de colònies els Clapers també ha estat desallotjada on hi havia una cinquantena de nens. Poliesportiu d’Artés és el punt d’acollida de totes les persones que s’han hagut d’evacuar. A la zona de l’incendi s’han activat 36 dotacions terrestres i 12 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat i sis patrulles dels Mossos d’Esquadra. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT) la carretera B-431 està tallada entre els quilòmetres 45 i 57 fins que no estigui del tot controlat.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 158 trucades per aquest incendi forestal i Protecció Civil ja s’ha posat en contacte amb municipis de la zona. Actualment el foc avança en direcció oposada al nucli urbà direcció el nucli urbà de Sant Joan D’Oló