Més de 600 persones al concert de suport a l’Anna Gabriel

151
Concert de suport a l'Anna Gabriel FOTO.CUP SALLENT
Concert de suport a l'Anna Gabriel FOTO.CUP SALLENT

L’Espai Cultural la Fàbrica Vella de Sallent va acollir ahir un concert molt especial de solidaritat amb l’Anna Gabriel. Un acte organitzat per la CUP per donar suport a la ex diputada del Paralament i veïns del poble, que ara viu exiliada a Suïssa després de no presentar-se a la citació del Tribunal Suprem la setmana passada.  Al concert van assistir-hi més de 600 persones, i on no va faltar de res. La música, que va posar el grup Ovidi4, va quedar en segon pla quan va arribar l’hora dels Parlaments. El més emotiu el de la pròpia Anna Gabriel, que des de Suïssa es va dirigir als presents per dir-los que “no hi ha tribunal ni partit que tingui la clau de la llibertat”. A més, va fer referència a la carta que li va enviar des de la presó el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, en què cita el poeta alemany Bertolt Brecht:”El millor regal que podem fer als altres és el nostre propi exemple”.

També va agafar el micrófon l’advocat de Gabriel i ex diputat de la CUP, Benet Salelles, que va fer una crida a la mobilització i a “fer de la repressió un bumerang”. Va ser el primer d’una sèrie de missatges de suport que va seguir amb les intervencions de representants del Comitè de la Defensa de la República de Sallent i del col·lectiu Sallent Respon.

Tots els beneficis del concert són destinats a la caixa de resistència pels imputats de l’1 d’octubre. Entre els presents a l’acte hi havia els diputats de la CUP al Parlament de Catalunya Carles Riera i Vidal Aragonés. A més, l’exdiputat David Fernàndez, Mireia Vives, Borja Penalba i David Caño posaven veu a textos de Maria-Mercè Marçal i Angela Davis.