Més de 500 sallentins es concentren pel referèndum

154

Sallent s’ha pronunciat de nou a favor del referèndum de l’1-O. Aquesta vegada ho ha fet a la plaça de la Vila, on partits polítics, entitats sobiranistes i veïns han unit les seves veus en els clams “No passaran” i “Independència”.

Segons la policia local, la concentració, que va ser ahir a les vuit del vespre, va comptar amb la participació de més de 500 persones que van manifestar-se per condemnar les detencions i els registres que va fer la guàrdia civil en la macrooperació de Barcelona.

Els parlaments que van fer els polítics i les entitats van anar molt marcats per la “vulneració del dret a votar” i la detenció del sallentí Pep Muñoz. De fet, el coordinador de l’ANC, Salvador Arderiu, va destacar que la imatge que es va veure ahir a Barcelona era pròpia d’anys enrere i que l’estat espanyol no entenia de diàleg.

Seguint en la mateixa línia, l’alcalde de Sallent, David Saldoni, i la regidora d’ERC, Pilar Sala, van assegurar en un discurs conjunt que no deixaran de reivindicar les urnes. També van afegir que Catalunya “viu un moment crucial” i que, per tant, se seguirà sortint al carrer de manera “pacífica”.

Per la seva banda, la regidora de la CUP, Èlia Torrescassana, va agrair el suport de les persones que van desplaçar-se fins a la mobilització de Barcelona i va reafirmar el discurs dels cupaires, insistint així que “ha quedat demostrat que l’únic camí és la desobediència“. Arran Sallent, va posar en context els veïns del municipi que desconeixien els motius de la detenció de Pep Muñoz i va aprofitar per fer una crida a la “mobilització popular com a única garantia de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre

En acabar els parlaments, Saldoni va posar a l’abast de tots els veïns dos-cents cartells de campanya a favor del referèndum perquè empaperessin, encara més, el municipi.

Els sallentins, però, no van ser els únics que van decidir no quedar-se callats. Una cinquantena de veïns de Sant Fruitós de Bages, per exemple, es van desplaçar ahir a Manresa per manifestar-se en contra de les actuacions de la Guàrdia Civil. Ho van fer amb un autobús gratuït que va sortir de la plaça Onze de Setembre, a 3/4 de 7 de la tarda.