Els més petits del municipi van viure divendres el seu dia amb un carnaval “express” que donava la benvinguda al mini Rei Carnestoltes al matí i tancava la diada amb l’enterro. I és que a petició del Carrilet i l’Agrupament Roques Albes, les escoles sallentines fan festa de lliure elecció el divendres de Carnaval. Així, tots els nens i nens poden gaudir d’un dia ple d’actes fets per ells i per a ells.

Les ganes de festa i la bona temperatura van acompanyar als menuts, i no tan menuts, en un dia ple d’activitats que va començar a les 11 del matí amb l’arribada del Rei Carnestoltes Pollanstrunky al Parc Municipal Pere Sallés. Ho va fer amb una comitiva de motos amb side-car i, després de fer el pregó de l’arribada, van iniciar una rua plena de colors i disfresses fins la Plaça dels Arbres. Allà, els sallentins van cantar i ballar amb l’espectacle infantil de “Xiula”.

Fins a 300 racions de macarrons van preparar per gairebé 200 nens, els monitors de l’Agrupament Roques Albes, els artífexs de la festa, i d’una bona colla de pares i mares que també van gaudir del Carnaval infantil amb els seus fills. I un cop els nens van recuperar les forces, va començar una gimcana pel Parc Municipal en el qual havien de trobar els monitors que els farien fer unes proves.

El punt més àlgid va ser la multitudinària rua de disfresses de la tarda, amb la participació de més de 500 persones disfressades de pallassos, tortugues, ninjes, ballarines, princeses, mags i lleons entre d’altres, i amenitzada per la Xaranga infantil de l’Escola Municipal de Música Cal Moliner. La intensa jornada de Carnaval va acabar a la Plaça dels Arbres, on els nens van enverinar al Rei Carnestoltes, que va desaparèixer fins l’any vinent. Tot i així, la festa va seguir a la Plaça de la Pau amb berenar i trobada de MiniMaquis, que els més petits de tots van fer ballar.

Vegeu les piulades de @RadioSallent

Imatges de Neus Solà.

IMG_8764          IMG_8792 2016-02-05 013          IMG_8774