Més de 500 alcaldes de Catalunya es concentren a Barcelona per reclamar la llibertat dels presos polítics

170
500 alcaldes de Catalunya donen suport als presos a Barcelona
500 alcaldes de Catalunya donen suport als presos a Barcelona

Molts eren de la Catalunya Central i tots ells van demanar una sortida dialogada al conflicte

Clam de més de 500 alcaldes, entre ells molts de la Catalunya Central, per demanar la llibertat dels presos polítics i un judici just. L’Ajuntament de Barcelona va ser ahir escenari d’aquesta concentració, en què sis alcaldes de diferents partits, PDeCAT, ERC, la CUP, el PSC i els Comuns, van llegir un manifest de suport als encausats.

Els alcaldes també van demanar respecte als drets fonamentals com són el dret de reunió i manifestació, el dret de participació política i la llibertat d’expressió i d’informació. El manifest expressa el seu suport a tots els dirigents polítics i socials perseguits amb acusacions, diuen, infundades, i a les seves famílies, i reivindica que posar urnes no és un delicte.

Ho va dir l’alcalde de Sallent i president de l’Associació Catalana de Municipis, que va reivindicar “el compromís amb els presos polítics del món local”

Saldoni va aprofitar per llançar un missatge de fermesa envers l’embat judicial de l’estat. Diu que “cap estratègia d’intimidació podrà acallar el sentiment de la gent”

Els alcaldes demanen una solució dialogada. També l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va demanar una solució dialogada i transversal més enllà dels parits, i va subratllar que l’acte no era independentista sinó de defensa de drets fonamentals.