Més de 5.000 persones gaudeixen de la Transèquia

140
Corredors fent la Transèquia
Corredors fent la Transèquia

La 34a edició de la Transèquia va aplegar diumenge fins a 5.173 participants. Una xifra molt alta que supera per poc les dades de l’any passat l’objectiu que tenia marcat la organització d’arribar als cinc mil participants. Un cop més, aquesta popular ruta que ressegueix la Sèquia pels municipis de Santpedor, Sallent i Sant Fruitós de Bages, es consolida com l’esdeveniment ludico-esportiu de referència a la comarca per aquestes dates.  Una fita que s’aconsegueix gràcies als 300 voluntaris amb què compten els organitzadors.

Els participants es van repartir en les diferents modalitats:

A PEU
Des de Balsareny 1889
Des de Sallent 878
Des de Santpedor 856

BTT
Circuit Llarg 363
Circuit Mitjà 312
Circuit Curt 225

HANDBIKE 11

CORREDORS 149

VOLUNTARIS 300
MINITRANSÈQUIA 190

TOTAL: 5.173 participants

La Transèquia va néixer l’any 1985 per homenatjar a les persones que entre 1339 i 1383 van construir la Sèquia que porta l’aigua del riu Llobregat a l’alçada de Balsareny fins a Manresa. El llarg recorregut històric i la tradició en la que ja s’ha convertit aquesta festa esportiva han fet de la Transèquia un punt de concentració d’amants de la natura, l’esport i l’oci a l’aire lliure.

Aquesta ha sigut la cinquena edició organitzada per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, que va emprendre el projecte amb molta il·lusió i veient-lo com una oportunitat per crear xarxa dins el territori entre entitats, empreses i persones que hi viuen i hi treballen.

Aquest any com a novetat la Transèquia ha col·laborat amb el projecte engegat per la Fundació Althaia amb la intenció de fer un nou Hospital de Dia d’oncologia. El projecte té com a objectiu refer l’hospital de dia amb el màxim nivell tecnològic a la vegada que n’humanitza els espais per tal que els pacients puguin afrontar el tractament d’aquesta malaltia en un entorn de confort i calidesa. Per això totes les inscripcions incloïen 1 € solidari que anirà integralment al projecte. Per donar visibilitat a aquesta aportació els participants han rebut una polsera exclusiva del projecte “Posa-hi el cor”.