Més de 200 persones participaran en una ballada de Gitanes virtual a Sant Vicenç de Castellet

175

Aquest any l’acte es trasllada a les xarxes. El proper diumenge 31 de maig, més de 200 persones ballaran des de casa seva connectades a internet. Hi participaran colles de diferents punts de la comarca, com els Picapolls de Manresa i gent repartida arreu del món com el Kazakhstan o Argentina. El mestre de cerimònies de les Gitanes de Sant Vicenç de Castellet, Lluís Oliveras, va assegurar que tot i que la gent estigui a les seves cases i no es pugui ballar a la plaça de l’Ajuntament, serà una festa digne de viure:

Tot això serà possible gràcies al programa de videoconferències Zoom que vincularan tots els balladors i balladores des de la foto de grup de cadascuna de les colles fins al galop final. La festa tindrà totes les fases amb les que normalment es fa, com són la Cercavila, el Ball de Gegants, el Ball de Caldes, el Galop d’Entrada, el Galop de Coronació, els Entremesos i el Galop de Sortida i fins i tot la foto de grup, que tal com va explicar ahir a La Central, el mestre de cerimònies, Lluís Oliveras es podrà fer amb normalitat:

La festa es podrà seguir a través de youtube a les pàgines web www.lesgitanes.cat i gitanes.svc.cat i a través de Castellet Ràdio a l’adreça www.castelletradio.cat. La Ballada Popular de Gitanes, és declarada festa d’interès local, té una trajectòria centenària que es preservarà a través d’internet aquest any.