Més de 200 persones fan ressonar el crit “visca la lluita feminista” a Sallent pel 8M

173
Concentració feminista a Sallent pel 8m FOTO.OLGA GILI
Concentració feminista a Sallent pel 8m FOTO.OLGA GILI

A la tarda, moltes sallentines s’han dirigit cap a la manifestació feminista que estava convocada a Manresa a les 19h

Un bon grapat de dones han fet sentir la seva veu avui a Sallent, en el marc del Dia de la Dona. Més de 200 persones s’han concentrat a la plaça de la Vila per reivindicar els seus drets com a dones i criticar la discriminació de gènere que pateixen només pel fet de ser dones. Així ho ha explicat una representant d’Arran en la lectura del manifest, en què ha assegurat que “no farem concessions a l’estat capitalista patriarcal”:

 

Acabat el discurs, les presents a la plaça han cridat repetides vegades el lema “visca la lluita feminista”. Algunes d’elles s’han dirigit a la tarda cap a la manifestació feminista que estava convocada a les 19h.

La bretxa salarial, el sostre de vidre que dificulta ascendir professionalment, les violències masclistes, l’assetjament sexual o la feminització de la pobresa són algunes de les xacres que diferents col·lectius del moviment feminista i altres actors socials han volgut denunciar avui pel Dia Internacional de la Dona, amb una vaga laboral, educativa, de cures i consum.