Més de 2.000 persones participen a la segona edició del campament medieval de Santpedor

119

Santpedor s’ha transportat en el temps aquest cap de setmana. Més de 2.000 persones han participat a la segona edició del campament medieval Castra ad Aurum que organitza el Plaià Poblat Medieval i l’Ajuntament de Santpedor. El bon temps ha jugat a favor d’aquesta edició en la què han participat més d’un centenar de recreacionistes, una trenta dels quals persones voluntàries de la comarca del Bages.

Les xifres han estat excel·lents. Al centenar de recreacionistes s’hi afegeixen una cinquantena d’activitats entre dissabte i diumenge al migdia, una taverna que va servir un sopar medieval prèvia inscripció i que va lluir el complet, un trobador que explicava el naixement de Santpedor, una vintena de grups que van ensenyar com es feia un forn, com es tintaven els teixits, com es treballava la fusta, entre moltes altres propostes.

El personatge del Trobador explicant històries al Castra Ad Aurum / FOTO: Montse Xixons

Els organitzadors estan molt satisfets. L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, assegura que “la resposta de la gent ha estat excel·lent. L’any passat era la novetat i molta gent va venir a veure què es proposava en aquest poblat medieval i enguany hem arribat a molta més gent”. Part de l’èxit rau en les moltes activitats familiars organitzades durant tot el cap de setmana, així com tallers i demostracions. Una de les novetats ha estat organitzar un espai per acollir algunes d’aquestes activitats amb un format de teatre molt rudimentari amb troncs i un arbre com a teló de fons. En aquesta plaça improvisada es va fer la inauguració dissabte amb el reconeixement de l’alcalde a tots els grups recreacionistes que han vingut aquest cap de setmana. I en aquest mateix espai, un trobador explicava al visitant una rondalla sobre els orígens medievals de Santpedor. També s’hi ha fet titelles.

Un sopar medieval, novetat d’aquesta edició
Enguany la taverna ha ampliat el seu horari. Si bé l’any passat va mantenir el mateix horari que l’establert al campament, aquest any s’ha fet un pas més enllà i el sopar medieval era una proposta per a la qual calia inscriure’s. I es van esgotar les places. Els assistents van poder menjar una sopa de poma i ametlla torrada, costelles a la mel amb menta, pa de pessic amb moscatell, aigua vi i pa.