La manifestació ‘Sense drets no hi ha llibertat, vaga general’ ha aplegat a Manresa a més de 10.000 persones segons l’organització i unes 5.000 segons fonts policials. La concentració, convocada pel comitè de vaga de Manresa ha arrencat a 2/4 de 7 de la tarda i ha fet un recorregut fins als Jutjats de Manresa, on ha acabat pels volts de les 8 de la tarda.

Minuts abans de 2/4 de 7 centenars de persones ja caminaven pel Passeig en direcció a la Bonavista. La manifestació ha fet un recorregut fins als Jutjats de Manresa mentre s’escoltaven crits de “llibertat presos polítics”, “aquest judici és una farsa” o “els carrers seran sempre nostres”. Als Jutjats de Manresa un cordó policial format per antiavalots dels Mossos d’Esquadra ha contingut els manifestants a 100 metres dels jutjats. Allà, Ester Plans del sindicat USTEC STEs ha llegit el manifest, però prèviament ha fet declaracions a Ona Bages: “La gent segueix mobilitzada i té ganes de denunciar tot el que està passant, i quan veiem el judici se’ns posa la pell de gallina quan anem escoltant les persones a qui apreciem estimem i a qui hem votat. No es pot permetre, no es pot permetre tot aquest judici farsa i tot aquest procés tant dolorós”. Plans ha destacat que un 70% del professorat de Catalunya ha fet vaga i que la vaga ha estat més efectiva en escoles que en instituts. Ha afegit que el col·lectiu docent està enfadat per la retallada de llibertats d’aquest judici farsa.

El manifest que ha llegit Plans ha destacat el perillós avançament de les dretes, lligat amb el record de les èpoques més autoritàries del franquisme i de l’autoritarisme. S’han fet diverses lectures perquè el manifest arribés a tots els concentrats, que per espai no podien accedir al carrer Arbonés. Algun individu ha llençat ous a un furgó dels Mossos d’Esquadra, però a part d’això no hi ha hagut cap incident destacat.