Més de 700 joves assistiran diumenge a l’Assemblea de Minyons Escoltes a Manresa

217

JOAN GRIERA.- La 40a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) es celebrarà al Teatre Kursaal de Manresa aquest diumenge 20 de novembre. L’Assemblea és el màxim òrgan de decisió de l’entitat on estan convocats els més de 3.000 joves voluntaris i voluntàries d’arreu del país que en formen part fent de caps (monitors), formadors o responsables associatius.

Enguany se celebra a Manresa, on hi ha 4 agrupaments: l’AEiG Antoni Gaudí, l’AEiG Cavall Bernat, l’AEiG La Salut i el més antic d’ells, l’AEiG Cardenal Lluch, actiu des del 1951. Se celebra a la capital bagenca, però són tots els voluntaris de la Demarcació de la Catalunya Central qui es fa càrrec de l’organització de l’esdeveniment. Les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i el Solsonès acullen un cop cada 8 anys l’Assemblea de l’entitat, formada per 15.000 infants i joves i 155 agrupaments escoltes. Mario Heredero, de l’equip motor que organitza aquest esdeveniment, ens explica la gran feina que han fet els voluntaris.

A l’Assemblea es presentarà l’estat dels preparatius de la Jamborinada, la trobada més gran d’escoltes i guies a Catalunya que reunirà més 13.000 infants i joves a Tàrrega el 29 i 30 d’abril de 2017, i s’escollirà un nou càrrec de la Taula Executiva. Comptarà amb les intervencions de la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Sra. Marta Vilalta, i l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

Imatge. Assemblea del 2015 a Cervera