La 4a edició d’Alícia’t. la festa de la gastronomia de les comarques centrals, ha mantingut la participació de l’any passat, amb més de 4.000 persones que van anar a Món Sant Benet durant el cap de setmana tot i el mal temps de dissabte. Milers de persones entre foodies, famílies, joves i adults que passejaven tranquil·lament entre paradetes i tallers sense grans aglomeracions. Enguany s’ha incorporat a l’organització la Diputació de Barcelona.

L’objectiu de la festa Alícia’t és difondre bons hàbits alimentaris a través de la pràctica d’una cuina saludable, que a més vol mostrar-se fàcil i divertida. En aquest sentit, hi havia 200 activitats de gastronomia entre showcookings amb productes locals, tallers amb solucions per a necessitats alimentàries específiques, tastos guiats i espectacles d’animació. El celler de Can Roca, per exemple, va presentar el ‘Rocook’, la placa d’inducció per poder cuinar a baixa temperatura a casa. Oriol Castro, també va dirigir els seus cuiners per explicar les claus de la cuina amb ostra que desenvolupa al Compartir de Cadaqués. El prat de Món Sant Benet va acollir els expositors d’empreses i institucions que han treballat en projectes amb la Fundació Alícia.

El 2016 és l’any internacional dels llegums i la Fundació Alícia sempre els ha defensat molt com a protagonistes de qualsevol dieta. Per això, va preparar diverses activitats i demostracions com per exemple la cigronada o la mongetada.

 

Imatge cedidia per Comunicació MSB