Membres de la PAHC no han pogut evitar el desallotjament aquest matí d’un pis a Manresa

149

Nombrosos membres de la PAHC han intentat evitar aquest matí un desnonament a Manresa. Era el quart intent al pis del carrer Roger de Flor, 39. Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra han hagut de treure un per un els membres de la PAHC que estaven des de les 7 del matí asseguts davant de la porta per impedir el desnonament.

A les 8 del matí cinc furgonetes dels Mossos d’Esquadra han tallat el pas al carrer impedint que qualsevol vianant entrés al carrer. De fet, només ho odien fer els veïns. Els Mossos estaven posicionats des de la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Providència.

Segons ha explicat a Ona Bages, una de les membres de la PAHC que ha estat identificada pels Mossos quan estava davant del cordó policial, Lídia Soler, diu que no volen que la situació es normalitzi.

Des de la PAHC donaven suport als tres homes que viuen en el primer pis a qui la Sareb, la propietària de l’immoble. Aquesta s’ha negat a oferir-los un lloguer social després de mesos d’insistència de la PAHC, tot i que un dels ocupants treballa i estava disposat a assumir-lo. Els activistes anaven essent identificats a mesura que eren apartats de la pila.

L’actuació policial, que s’ha anat fent gradualment i s’ha allargat més de mitja hora, ha anat acompanyada de retrets dels mateixos activistes que formaven la pinya i dels que hi havia darrere el cordó policial, a la carretera del Pont de Vilomara. Tot i la resistència pacífica, els activistes no han pogut evitar que els antiavalots els acabessin apartant a tots fins a arribar a l’entrada, on un manyà ha tret el pany i ha canviat el del pis ocupat.