Matí passat per aigua i ventades a la Catalunya central

180

Iniciem la jornada plovent a la majoria de comarques. En general, però, de caràcter feble, deixant acumulats poc destacables. Tot i això, al llarg del matí seguirà plovent i podria arribar puntualment alguna tempesta. A més, aquesta nit ha estat suau i les temperatures no han baixat dels 6/7ºC excepte a punts elevats i de muntanya.
El vent de component oest serà també protagonista; bufarà amb força a partir de mig matí, amb ratxes que podrien superar els 70 o 80 km/h.
Amb tot, el vent serà menys intens al nord del Solsonès, on podrà nevar amb una cota que anirà baixant al llarg del dia dels 1500 als 1000 metres.
A la resta, aquestes pluges desapareixeran de cara al migdia i a la tarda podrien sortir algunes clarianes.

Dissabte començarem el dia amb cel seré, restes d’alguns núvols prims i temperatures més baixes. Tot i això, de cara al migdia arribaran núvols progressivament i el cel quedarà mig cobert a partir de la tarda, on són probables alguns ruixats de caràcter feble.
La nevada al Prepirineu i Pirineu occidental pot ser destacable, i la cota de neu baixarà als 800 m.

De cara als pròxims dies arriba estabilitat a la Catalunya central, on a partir de diumenge i principis de la setmana que ve el sol serà dominant però les temperatures aniran a la baixa, tot esperant una possible entrada d’aire més càlid a partir de mitjans de setmana que ve.

Així hem enregistrat des de Santpedor l’arribada de la línia de ruixats i tempestes que escombrarà totes les comarques del país.

IMG_4987