Marxen les pluges, tornen els núvols baixos als matins

146

Hem tingut un episodi de pluja molt beneficiós per a conreus i boscos. Les precipitacions han caigut amb una intensitat de molt bon aprofitar per al sòl, mansament. Tot seguit repassem les quantitats més destacables a la comarca (sumatori dels 3 dies de precipitació, 12-13-14 d’octubre): Cardona 52.5mm, Súria 45mm, El Serrat de Castellnou 28mm, Sallent 26mm, Santpedor 25,5mm, Manresa 23,5mm i Sant Fruitós 22mm.

Per avui esperem la desaparició de les precipitacions, ja de bon matí ens hem llevat amb temperatures d’entre 10 i 12ºC i un alt nivell d’humitat que ha format núvols baixos a tota la comarca. Aquests núvols es poden trencar força al voltant del migdia, tot i això, encara hi ha inestabilitat i algunes nuvolades es poden formar. Per avui esperem algun xàfec o tempesta de cara a la tarda al nord de les comarques de Barcelona (Berguedà i nord d’Osona) i sobretot cap a les comarques de Girona, difícilment a la Catalunya central. Les temperatures màximes poden pujar un parell de graus respecte ahir.

Esperem un cap de setmana molt més estable, amb algun banc de boira als matins, que escamparia a mig matí, i unes màximes que poden tornar a pujar, i situar-se entre els 20 i els 22ºC a bona part del Bages. Les mínimes tindran tendència a baixar clarament, situant-se per sota dels 10ºC a tota la comarca.

Voldríem destacar una dada espectacular, ja que no a tot Catalunya ha plogut amb mesura, i és que al Maresme alguns observatoris han enregistrat precipitacions per sobre dels 200mm, com és l’exemple de Vilassar de Mar amb 280mm!

Foto: pluviòmetre força ple, sense dubte, pluja molt esperada.