Màrius Bonjorn, director tècnic de l’ASFE: “Ens agradaria fer coincidir el nou pavelló amb ser Ciutat del Bàsquet Femení al 2021”

128

L’ASFE va sorgir a partir de la construcció del nou pavelló del poble, l’actual pavelló municipal, l’any 1989, és a dir, fa 31 anys. L’Ajuntament necessitava a algú que gestionés als equips i les activitats que s’organitzessin allà, i llavors, va crear l’entitat Associació Sant Fruitós d’Esports o ASFE. Aquest club, que va ser liderat en els seus inicis per una junta presidida per Vicenç Planas, va tenir, al principi, des d’equips de bàsquet i volei pista -que són els que s’han mantingut fins a l’actualitat- fins a equips de futbol sala, el (Pedrastoc Sant Fruitós) i també una escola d’iniciació al bàsquet, que més tard formaria part de l’AEE Paidos.

Des del primer any, han organitzat la Copa Bages, que ha acabat sent una gran festa de l’esport en volei i bàsquet de totes les edats. Només l’any que va caure la teulada del pavelló a causa d’un temporal no es va disputar sota l’organització de l’ASFE. A més d’això, una de les majors fites de l’ASFE va ser l’organització de la Ciutat del Bàsquet Català 2016, una distinció que generalment es dóna a ciutats mitjanes però que Sant Fruitós va organitzar, dirigit principalment per l’ASFE i l’ajuntament, i ho va fer molt i molt bé.

La millor fita esportiva del club és sens dubte el Campionat d’Espanya aconseguit pel Cadet Femení l’any 2000 a Múrcia, una cosa gairebé insòlita per a un club. Actualment, l’ASFE té 18 equips de bàsquet, dels quals 8 són associats amb l’AEE Paidos i 3 amb l’AE Sallent, i 15 equips de voleibol.

Per repassar tota l’actualitat del moment, parlem amb Màrius Bonjorn, director tècnic del club i entrenador del primer equip. No t’ho perdis!