Maria Dolors Riera rep el I Premi en honor a la sallentina Rosa Argelaguet

192

La doctora en enginyeria industrial Maria Dolors Riera i Colom ha estat guardonada amb el primer premi Rosa Argelaguet i Isanta. A Riera se li reconeix la seva trajectòria professional vinculada al territori, amb la qual ha despertat vocacions industrials entre les dones. El premi s’ha lliurat en un acte porta tancada per les mesures contra la covid a la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa.

El guardó reconeix la figura de la sallentina Rosa Argelaguet i Isanta, traspassada de forma sobtada el 30 de gener del 2020 i, alhora, promociona i sensibilitza sobre el paper d’aquelles dones que han contribuït activament en alguna activitat d’investigació, de divulgació o de docència en l’àmbit de les ciències. El premi és una iniciativa impulsada des de la regidoria de Feminismes i LGTBI i la regidoria d’Universitats de l’Ajuntament de Manresa.

La premiada ésenginyera de mines, enginyera industrial en l’especialitat metal·lúrgica i doctora d’enginyeria industrial, a més de professora de la Universitat Politècnica de Manresa. Per ella és tot un honor rebre un distintiu que reconeix la tasca d’una bona amiga com era la Rosa Argelaguet.

L’alumnat de 2n curs del cicle formatiu de grau superior d’il·lustració de l’Escola d’Art de Manresa va participar en el disseny del guardó, tenint en compte per la seva creació la tasca desenvolupada per la Dra. Rosa Argelaguet. De les nou propostes presentades, es va escollir la de l’alumna Lisa Pletneva.

El disseny consisteix en la figura d’una dona aguantant una esfera, que simbolitza el món, i que està envoltada amb un engranatge, amb la voluntat d’aportar al món els seus coneixements d’enginyeria.