Mari Calvo, presidenta Amics Enramades Sallent: “s’està involucrant cada cop més gent amb les Enramades”

158
Preparatius d'última hora per les Enramades de Sallent 2018
Preparatius d'última hora per les Enramades de Sallent 2018

Mari Calvo, presidenta de l’Associació Amics de les Enramades, ha explicat a Ona Bages com seran les Enramades d’enguany i la tasca dels voluntaris

Queda només un dia per donar el tret de sortida a la festa més tradicional de Sallent: les Enramades. Tot i que fa mesos que veïns i associació Amics de les Enramades treballen per tenir-ho tot apunt, els últims dies l’activitat s’ha tornat frenètica perquè tots els carrers enramat llueixin de forma espectacular. I és que durant quatre dies, qui passegi pels carrers del centre de la vila s’endinsarà en els mons temàtics que cada carrer ha creat amb les guarnicions.

Un dels carrers serà obra dels festers de Gràcia, que completaran així l’intercanvi amb els enramadors de Sallent que l’any passat van enramar un carrer per la Festa Major de Gràcia. Aquest any, a més, amb una novetat destacada: diumenge a la plaça Sant Antoni Maria Claret les entitats de Gegants i nans de Sallent, ‘Esbart Vila de Sallent, els Bastoners i la Cobla de Súria, explicaran la història de la festa amb una representació contextual. Ho explica Mari Calvo, presidenta de l’associació Amics de les Enramades a Ona Bages. Calvo, per altra banda es congratula per l’èxit de convocatòria de nous voluntàris, “stà involucrant cada cop més gent amb les Enramades. Molts d’ells joves, i han permès enramar enguany més carrers”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a Ona Bages:

La història de les Enramades es remunta a més de 600 anys enrere, quan els vilatans del poble posaven flors i catifes als carrers per camuflar les males olors durant la processó del Corpus. Al llarg dels anys ha anat evolucionant, i ha passat de ser una festa religiosa a una festa pagana, amb guarniments i motius que tracten temes sovint d’actualitat i molt allunyats de la religió.