Marc Ribas: “El Bages i el Berguedà tenen un bon territori per fer el Campionat Maqui”

134

El Campionat Maqui de curses de muntanya tindrà, aquest any, tres proves i la primera va ser aquest diumenge a Castelltallat passada per aigua. Van ser uns 14km i va ser més ràpida que de normal, un fet que sol ser al contrari pel mal estat de l’asfalt.

Aquesta cursa, a més, és l’única en tot l’estat que passa per una muntanya de sal, en aquest cas per Sallent. Segons el coordinador del campionat, Marc Ribas, ha assegurat a Ona Bages que és un esdeveniment que no vol buscar el cronòmetre, sinó passar-ho bé. Ell mateix assegura que es pot fer caminant i que els temps és per temes organitzatius.

En aquestes curses no es troba molta pista, sinó que són trams verticals, zones amb rocs, moltes branques i en el cas del cap de setmana pluja, fang i aigua. A més, des de la mateixa organització asseguren que al Bages i al Berguedà hi ha molt bosc i zona per poder fer i organitzar diferents rutes.
Aquesta setmana que ve, el 3 de novembre, es realitzarà la Trail Els Tossals de 14 km i el 24 es farà l’última cursa que és la Bell Race de 10 i 16 km.

Els participants tenen l’opció de poder fer la inscripció via online a www.campionatmaqui.com; anticipadament, el preu de cada cursa és de 15€ i 5€. L’organització té un preu de 45€ per totes les curses i obtenir un pack regal que inclou una samarreta tècnica d’hivern, més un tubular de coll de la marca Run Bike Protect, un iogurt, llet, o natilla de l’empresa Agrofresc i un regal de 500€ de Nissan Sanfeliu Motor per la compra d’un dels seus Vehicles.

Us deixem amb l’entrevista que li va fer Jordi Casals a la Central