Marc Aloy assegura amb fermesa que no renunciarà a les seves conviccions independentistes tot i governar amb el PSC. Ho ha dit en una entrevista a l’ACN, en què dona la volta a la truita de les crítiques pel pacte i diu que Manresa és la ciutat amb govern d’ERC més gran de Catalunya i que, a sobre, ho ha fet amb els vots del PSC. 

Diu que els temes municipals i supramunicipals se seguiran afrontant amb absoluta llibertat de vot. De manera que, no sempre tenen perquè anar a la una i que des d’ERC no s’abaixaran els pantalons. De fet, a l’entrevista ha acusat de populistes els grups d’extrema dreta que aquesta vegada han obtingut representació a l’Ajuntament de la ciutat (VOX i FNC), perquè diu que l’acusen falsament d’haver empitjorat la sensació d’inseguretat a la ciutat. Però els d’ultradreta no son els únics que en surten escaldats. També Junts, antics companys de govern i que ara son al capdavant de l’oposició. 

 

En aquest sentit, no nega que hi hagi problemes de seguretat a la ciutat,  però assegura que, amb les dades a la mà, a Manresa no hi ha més delictes que abans de la pandèmia.

 

Marc Aloy / ACN

 

L’alcalde de Manresa també ha parlat del pacte que la CUP va oferir-li i que va rebutjar. Diu que els anticapitalistes no volien cap més partit al govern i, per tant, continuaven sense tenir majoria absoluta. En aquest sentit, subratlla que la majoria absoluta no la volia per un tema d’afany de poder, sinó per poder veure com els projectes que ja havien encetat amb Junts i els nous poguessin tirar endavant. Finalment, ERC va optar per un pacte amb el PSC, amb Anjo Valentí al capdavant, i amb Impulsem, una nova formació de caire municipalista que irromp per primer cop a l’Ajuntament amb dos regidors. 

“El que està clar és que Manresa té un govern independentista”

Ara bé, admet que la fragmentació que presenta el consistori li preocupa pel fet que hi ha projectes ideològicament molt distants.