Mar Juárez, atleta de l’Avinent Manresa, sobre l’ajornament dels Jocs: “És molt difícil entrenar-se sense tenir objectius”

205

Pels atletes professionals, especialment els que es dediquen a les proves de velocitat o de fons, el confinament és molt dur. Una d’aquestes atletes és la campiona d’Espanya dels 50 km marxa d’enguany, la Mar Juárez. La marxista del Club Atlètic Manresa ha passat pels micròfons de l’Esport i Punt d’Ona Bages per explicar com viu el confinament i com s’ha trobat en el primer cap de setmana des que es pot sortir a fer exercici.

Juárez d’entrada diu que poder sortir a córrer a l’aire lliure li ha “canviat la manera d’afrontar el dia a dia”. La realitat és que durant les tres primeres setmanes de confinament, l’atleta de l’Avinent Manresa no s’ha pogut entrenar com calia. Després, afortunadament, la cosa va canviar. “Vaig poder aconseguir una cinta per córrer i vaig tornar a la normalitat dels entrenaments”. Pel que fa a la seva experiència en el primer cap de setmana d’exercici a l’aire lliure, Juárez reconeix que “no he gaudit molt perquè hi havia moltes persones. No pots anar a la velocitat que vols i també pateixes per la salut”.

Amb la Mar Juárez també hem repassat la decisió d’ajornar els Jocs Olímpics pel 2021, el seu gran objectiu. “Psicològicament va ser dur perquè tenia moltes possibilitats d’anar-hi. A més, entrenar-se ara sense objectius i sense saber quan podràs tornar a competir és molt dur“. De fet, com a molt d’hora, la Mar creu que “fins al setembre no podrem tornar a competir de manera normal”.

Escolta l’entrevista sencera amb la Mar Juárez, tota una campiona d’Espanya!