Sallent celebra per primera vegada un festival de rock/metal sota el nom “Maquisfest” aquest divendres 26 d’Octubre a les 8 del vespre (20:00h). La Torre d’en Roca és l’encarregada d’organitzar la festa per presentar la seva nova cervesa artesana del grup Agrofresc, Odo de Randulf 1055.

La nova proposta és de lager, d’estil bohemian Pilsen, que dóna nom i commemora el primer aloer de la masia Torre d’en Roca en l’any 1055. La cap de comunicació de La Torre d’en Roca, Anna Rubia, ha explica per Ona Bages que “s’ha volgut aprofitar la presentació de la cervesa per organitzar un esdeveniment amb més repercussió”.

L’esdeveniment a l’aire lliure tindrà lloc a partir de les 20.00h a la masia mil·lenària La Torre d’en Roca i comptarà amb els grups catalans de rock i metal Nöctambuls, IceStorm i Forja. Com ha plat fort, i tal com ha dit Rubia, hi haurà els americans A Sound of Thunder, famosos per la seva versió heavy de l’himne nacional de Catalunya Els Segadors.

D’on ve el nom de Maquifest?

Primer de tot s’ha de saber que el nom de maquis fa referència als combatents republicans que van continuar lluitant contra el règim franquista un cop finalitzada la Guerra Civil espanyola l’any 1939. El GR 179, conegut com la Ruta dels Maquis, recorre els camins més freqüentats per alguns dels maquis més llegendaris, com ara Ramon Vila o Marcel·lí Massana. El camí s’inicia al santuari de Queralt, als afores de Berga, i acaba a Manresa, en un recorregut de 61 quilòmetres. Des de la Torre d’en Roca se’ls hi ha volgut retre homenatge.

L’esdeveniment comptarà amb més de 4 hores de música i food trucks. Els interessats2 poden comprar la seva entrada anticipada a un preu de 3€ amb una cervesa artesana inclosa a www.maquisfest.cat