Pla general d'una reunió dels professionals que integraran la nova Unitat Trans de Manresa. Imatge publicada el 17 de juny del 2021 (Horitzontal)

Es tracta d’un servei adreçat a les persones que volen fer un canvi de gènere, i s’ubicarà al CAP Bages, concretament a les instal·lacions de la Unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva Bages-Solsonès. La gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater, explica que aquest era un projecte que feia temps que estava pendent.

El servei comptarà amb una ginecòloga, dues llevadores, una treballadora social i una psicòloga. A més, els CAPs també faran un seguiment dels usuaris. En parla la gerent de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central, Anna Forcada.

A partir d’ara, totes aquelles persones que vulguin fer un canvi de gènere, ja no s’hauran de desplaçar a Barcelona com fins ara. El director assistencial d’Althaia, Ignasi Carrasco, posa en valor l’esforç dels professionals a l’hora de formar-se i poder disposar del servei a Manresa.

La Unitat Trànsit de la Catalunya Central començarà a funcionar el 28 de juny coincidint amb el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI i donarà cobertura a totes les comarques centrals. Es preveu que aquest any, una quarantena de persones en facin ús.