Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer (21 de setembre), l’espectacle ‘Bruna, el musical’ del surienc Mateu Peramiquel i la dramaturga Mar Puig es podrà veure en tres poblacions de la Catalunya Central: Sallent, Manresa i Castellterçol. L’obra, que ja ha recorregut una cinquantena de municipis entre Catalunya i les Illes Balears farà parada primer a Sallent aquest diumenge a les sis de la tarda a la Fàbrica Vella. Després, el mateix dimarts, arribarà a al teatre Kursaal de Manresa a les set del vespre i tancarà el 26 de setembre a dos quarts de set de la tarda al Centru de Castellterçol.

Ambientada en la dècada dels noranta, ‘Bruna, el musical’ explica la història de la Bruna, que ha de fer un treball d’escola sobre la seva àvia Quima. Tot un repte, tenint en compte que la dona pateix una demència incipient que està esborrant els seus records… i que la mare de la Bruna està sempre massa enfeinada. Aquesta situació neguiteja la nena, que voldria gaudir de la família com ho fa el seu amic Eric. Potser la intervenció de la Pitu, la millor amiga de la Quima des de la infància, podrà omplir els buits de la investigació de la Bruna i donar-li la clau per tenir una vida familiar més feliç.

‘Bruna, el musical’ és un viatge a través del temps i de vivències ben presents a moltes famílies. L’espectacle que es va estrenar les 2019 i compta amb la participació de deu nenes i nenes d’entre 6 i 15 anys, vol ser un homenatge a les lluites silenciades que han fet que avui dia puguem ser qui som i expressar-nos lliurement gràcies a la cultura i a l’art. Una oportunitat d’or per parlar de l’Alzheimer entre pares i fills.