Manresa reforça la promoció del bàsquet femení amb la creació del Manresa Club de Bàsquet femení

196

Avui ha nascut un nou club de bàsquet a Manresa. El Complex del Vell Congost ha acollit aquest migdia la presentació del Manresa Club de Bàsquet femení (Manresa CBF). Una entitat que neix per agafar el relleu del fins ara Bàsquet Joviat i que busca reforçar i promocionar la pràctica de bàsquet femení a la ciutat. Estarà presidit per una icona del bàsquet femení, no només a Manresa sinó arreu d’Espanya com és la Nina Pont, la primera jugadora del bàsquet espanyol en aconseguir una beca als Estats Units. Jugadora d’aquell equip històric del Sant Francesc de Manresa, Font Vella per alguns o Pryca per uns altres, però que en qualsevol cas va aconseguir arribar a la Primera Divisió.

En la presentació d’avui, Pont ha estat acompanyada del Jordi Vilaseca, president de la Fundació Joviat, el Jaume Sensat, executiu de la mateixa Fundació, el Dídac Alsina, gerent del Manresa CBF i el Gerard Barbé, director tècnic de l’entitat. Per part de l’Ajuntament de Manresa, hi han estat presents Marc Aloy alcalde de Manresa i el Toni Massegú, regidor d’Esports.

En aquest acte s’ha projectat un vídeo molt emotiu que ha plasmat el relleu que es produeix entre Bàsquet Joviat i Manresa CBF. Aquest últim neix amb el propòsit i la idea de ser un club professional amb l’ambició d’arribar a la màxima categoria estatal del bàsquet femení. A més, també té molt clar que “volem conciliar l’educació amb el bàsquet i no entenem una cosa sense l’altre“, segons ha explicat la seva presidenta Nina Pont.

Cal recordar, que aquest naixement es produeix tot just l’any en què Manresa esdevindrà “Ciutat del Bàsquet Femení 2021″.