El ‘compte enrere’ de la campanya #VeniuJa, a la qual es va adherir l’Ajuntament de Manresa, finalitza aquesta nit. El projecte tenia per objectiu aconseguir que el govern espanyol complís amb els mínims pactats en relació a l’acollida de persones refugiades. Per aquest motiu l’Ajuntament ha difós a la seva pàgina web un marcador que assenyalava el temps que faltava fins avui, el límit fixat per fer efectiva l’acollida.

El govern municipal de Manresa, doncs, vol posar de manifest que el govern espanyol ha desatès els seus compromisos internacional i ha incomplert l’obligació d’acollir 17.337 persones sol·licitants de protecció internacional com a màxim fins dimarts. El consistori denuncia que “en dos anys, només han arribat a l’estat un total de 1.983 persones, l’11% del total”.

Els darrers mesos, a la web de l’Ajuntament de Manresa s’hi podia veure un comptador que recordava que el compromís per acollir persones refugiades “s’acaba a cada segon que passa”. Aquesta acció forma part de la campanya #VeniuJa, a la qual s’ha sumat la capital del Bages, i que té com a objectiu pressionar i aconseguir que el govern espanyol compleixi amb els mínims pactats en relació a l’acollida de persones refugiades que en el cas d’Espanya és del 0,02% del total de demandants d’asil. L’Ajuntament vol posar de manifest l’incompliment i també denunciar algunes veus de la UE que, tot i les xifres, consideren positiva la gestió que s’ha fet de la crisi migratòria.

La campanya té l’aval d’ONGD reconegudes i de la Federació d’ONGD de Catalunya i en el cas de Manresa dona compliment a la  proposició per reafirmar Manresa com a Ciutat d’Acollida i defensora del dret internacional presentada pels grups municipals CDC, ERC, PSC, C’s i el regidor Miquel Davins i aprovada en la sessió plenària del 21 d’abril de 2016 per tots els grups municipals que formen el consistori.