Manresa prohibeix circular a més de 30 km/h dins de la ciutat

265
Operaris de la brigada treballant
Operaris de la brigada treballant

Des del passat dimarts 11 de maig no es pot circular a més de 30 km/h a les vies urbanes de Catalunya per la nova normativa estatal de límit de velocitat de les “Ciutats a 30”. Una normativa que sí que permetria circular fins a 50 quilòmetres per hora en carrers de doble carril, però que ciutats com Manresa ha decidit aplicar el criteri únic de 30 quilòmetres hora dins de la ciutat.

I és que a Manresa hi ha molt pocs vials que quedarien segons la normativa estatal a 50 quilòmetres hora; l’avinguda universitària, Sant Cristòfol, carretera del Pont de Vilomara o l’avinguda dels Dolors. Uns vials que segons el regidor de Mobilitat, David Aaron López, no té cap sentit poder anar a 50 quilòmetres hora, ja que els carrers no estan pensats per a incrementar la velocitat, sinó precisament per a facilitar la seguretat.

DAVID AARON LÓPEZ – Regidor Mobilitat Manresa

L’objectiu principal de la mesura és reduir la sinistralitat viària, especialmente en els col·lectius més vulnerables, com vianants, o conductors de patinets o bicicletes. Tot plegat, farà que les ciutats canviïnn substancialment.

 

DAVID AARON LÓPEZ – Regidor Mobilitat Manresa

Les dues excepcions a aquesta normativa són les travessies, en la limitació continua sent 50 quilòmetres hora: és el cas de la carretera de Viladordis fins a la C-55, la Pujada Roja, la carretera d’Igualada i a Bufalvent. Així com els carrers de plataforma única per a vianants i vehicles on es manté el límit és de 20 quilòmetres per hora.

D’altra banda, i també relacionat amb la Mobilitat, el consistori manresà ja ha començat a treballar amb el Nou Pla de Mobilitat Urbana de Manresa, una iniciativa que pot tenir una durada d’un any i mig. La tramitació es preveu en quatre fases. La primera fase de Prediagnosi té una durada d’uns tres mesos. Una segona fase de Diagnosi , que té una durarà de juliol a desembre, una tercera fase de Propostes, entre gener i abril de 2022 i finalment, una quarta fase, de procés d’aprovació del Pla, entre el juny i el desembre de 2022.