Manresa preveu que a finals del 2022 tots els busos de la ciutat siguin elèctrics o híbrids

206
Pla general d'un autobús elèctric estacionat a la parada del carrer de Guimerà de Manresa.

Manresa preveu que a finals del 2022 tots els busos de la ciutat siguin elèctrics o híbrids. L’Ajuntament adquirirà vuit vehicles cent per cent verds en els propers mesos. A hores d’ara, la capital del Bages disposa de 7 vehicles híbrids i la resta funcionen amb gasoil. 

La intenció, és aprofitar la renovació que s’ha de fer d’aquests darrers per fer el canvi al cent per cent elèctric que suposarà una important reducció de la contaminació atmosfèrica, però també acústica. Ara el proper pas serà treure a concurs la licitació dels nous vehicles. L’alcalde Manresa, Marc Aloy, explica que compraran 8 vehicles elèctrics. 

Ara per ara Manresa disposa d’una flota de 18 busos urbans, 15 en funcionament i tres de reserva. D’ells 7 són ja híbrids. Així, la intenció inicial és que els punts de càrrega s’instal·lin a les instal·lacions de Bus Manresa, al polígon dels Dolors, i que no sigui necessari carregar-los durant el recorregut. David Aaron López, regidor d’Urbanisme i Mobilitat, diu que preveuen que estiguin en funcionament a finals de 2022. 

Val a dir que cada vehicle nou costaria uns 20.000 euros anuals més que un d’híbrid -uns 180.000 euros en total a l’any-, una xifra que consideren que quedaria contrarestada per la previsible pujada progressiva del preu del gasoil. La licitació dels autobusos es faria al llarg d’aquest 2021, amb intenció de què puguin estar en funcionament durant el segon semestre de 2022.