Manresa manté la inversió d’1 milió d’euros en la millora de la via pública i fixa la prioritat en els vianants

174
Pla general del regidor de Via Pública, Josep Gili, amb tècnics de l'Ajuntament, a la plaça Lluís Companys de Manresa, on s'estan fent obres de millora. Imatge del 8 de gener del 2020. (Horitzontal)

Les accions que es duran a terme encara estan per concretar i l’Ajuntament les vol consensuar amb els veïns.

Així ho ha explicat el regidor de Via Pública, Josep Gili, qui ha afegit que l’Ajuntament vol consensuar les accions amb els veïns. D’aquesta manera, s’està en contacte amb la Federació d’Associacions de Veïns de la ciutat per fixar quines són les actuacions més necessàries. De moment, Gili no ha concretat quines accions es duran a terme, ja que encara s’estan estudiant, però ha posat d’exemple l’ampliació de les voreres. “Segurament hi haurà menys asfaltats i s’apostarà per les voreres i pels espais on els vianants tenen prioritat”, ha afegit.

El regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel•ligent, Josep Gili, ha fet balanç de les actuacions fetes durant aquest 2019. En concret, la inversió ha estat de 902.870 euros, dels quals 482.960 euros s’han destinat a la millora de les calçades, 310.373 a la millora dels espais i accessibilitat per a vianants i 109.537 euros a la millora dels parcs infantils.

També en matèria de parcs infantils, hi ha prevista la instal•lació d’una nova àrea de joc infantil al pati del Casino, d’acord amb una de les propostes del projecte participatiu del 2018.

Pel que fa a les calçades, que ha estat l’actuació més important, l’Ajuntament ha realitzat accions de pavimentació a un total de 26 carrers, amb una superfície que supera els 17.000 metres quadrats. Des del consistori s’ha treballat perquè les actuacions s’hagin fet a tots els barris de la ciutat i no únicament en espais concrets.

Gili ha agraït a la ciutadania “la paciència i la col•laboració” que han mostrat, i ha afegit que l’Ajuntament està “satisfet” perquè l’impacte dels treballs “ha estat baix i no ha afectat massa el dia a dia dels ciutadans”.