L’Ajuntament de Manresa decreta tres dies de dol oficial per condemnar l’assassinat presumptament a mans de la seva parella d’una dona de 31 anys que estava embarassada, a les 12 han realitzat un minut de silenci. De fet, n’han estat 5, en què a la plaça major de Manresa només s’han sentit repicar les campanes, mentre centenars de persones guardaven silenci en record a la veïna que va morir el passat 6 de maig a mans, presumptament, de la seva parella.

A l’acte hi havia tots els membres de l’Ajuntament de la ciutat i també i alcaldes d’altres poblacions veïnes. També hi era, molt colpit, l’alcalde de Prats de Lluçanès, d’on era la víctima. De fet, feia només uns mesos que la parella s’havia traslladat a Manresa i esperaven un fill. Quan ha sigut hora dels parlaments, l’alcalde, Marc Aloy, ha titllat la situació de vergonya i de xacra. També hi havia la consellera d’igualtat i feminismes del Govern de la Generalitat, Tània Verge.

“El masclisme mata, ens assassina”

 

També ha instat a totes les dones a trencar la por i trucar el 900900120 si es troben en una situació de violència. L’acte ha acabat amb un llarg aplaudiment i les mirades posades a la família de la víctima, que han assistit a l’acte visiblement compungides.