Manresa ja té quatre propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius 2019

200
Parc del Castell de Manresa
Parc del Castell de Manresa

Els quatre projectes guanyadors han estat: la millora de la Protectora d’Animals de Manresa, les millores al Parc del Castell, Manresa a pas segur i Piscines d’estiu.

Manresa ja té les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de 2019. Ahir l’Ajuntament va fer públics els resultats de les votacions en què ha participat poc més d’un 5% del cens electoral. Finalment han sortit guanyadors quatre projectes presentats per la pròpia ciutadania, i que tots junts sumen els 200.000 euros de què disposa l’Ajuntament per aquesta partida

Uns diners que es reparteixen a parts iguals entres els quatre projectes guanyadors, a raó de 50.000 cadascun.

El projecte que ha rebut més vots, 1.500, ha estat  millorar la protectora d’animals de Manresa, que van presentar els alumnes de 4rt d’ESO C de l’institut Lacetània. Les actuacions del projecte inclouen l’adequació d’un espai de 400 m2 per allotjar en condicions adequades els gats que siguin recollits;  perimetrar el recinte amb una tanca de 2 metres d’alçada; cobrir tot el pati dels gats; i instal·lar portes en les 59 caneres.

El segon lloc ha estat pel projecte de les associacions de veïns del centre Manresa sobre Parc del Castell, amb 1.069 vots. Una proposta  per senyalitzar aquest espai verd de la ciutat amb indicadors dels circuit de salut i col·locar tres taules amb els seus respectius bancs.

La proposta ‘Manresa a pas segur’ del Montepio de Conductors també s’ha colat entre les guanyadores amb 925 vots. La idea és instal·lar  passos de vianants intel·ligents i il·luminats i elements de detecció de velocitat pedagògics per ajudar a reduir els riscos i la sinistralitat de vianants i conductors.

I amb 480 vots s’ha colat entre els quatre guanyadors el projecte ‘Piscines d’estiu’, també idea d’alumnes d’ESO en aquest cas de la classe de 2on C de La Salle. Una proposa per millorar les instal·lacions i l’entorn de les piscines municipals actuals amb més vegetació i fent l’espai més agradable per anar-hi a l’estiu.

Tot i la xifra poc destacable de participació, un 5%, el govern municipal mostra satisfacció pel fet que s’hagi incrementat en un 25% respecte l’any passat. Un creixement esperonat sobretot per l’augment de participació de gent jove. Pel què fa a la resta de propostes, l’alcalde, Valentí Junyent, ha animat la gent perquè les presenti de nou de cara a l’any que ve.