Amb l’objectiu de reduir els atropellaments i sensibilitzar respecte de la velocitat dels vehicles i garantir una major seguretat als passos de vianants. Els punts on hi ha aquests radars són a la carretera del Pont amb el carrer Trieta (sentit ascendent), a l’avinguda de les Bases de Manresa amb el carrer Cintaires (en direcció plaça de la Creu), a l’avinguda dels Dolors amb el carrer Estanislau Cases (sentit sortida) i a la carretera del Pont de Vilomara, entre els carrers de Domènec i Muntaner i el carrer de Sant Joan de Déu (sentit entrada ciutat).

El radar informa de la velocitat dels vehicles i si aquesta és l’adequada apareix a la pantalla en color verd i seguidament amb una emoticona amb una cara somrient. Per contra, si la velocitat és superior a la permesa, la informació lluminosa de la velocitat és de color vermell seguida amb una cara de tristesa. 

Aquesta actuació forma part del projecte “Manresa a Pas Segur”, presentat pel Montepio de Conductors de Manresa-Berga i que va ser seleccionat per la ciutadania dins els Pressupostos Participatius 2019.

Pròximament, és previst completar l’actuació instal·lant un nou pas de vianants intel·ligent a  l’accés a l’Hospital de Sant Joan de Déu.