Manresa inicia el procés per transformar el carrer Guimerà en una illa de vianants

175

Manresa inicia el procés per transformar el carrer Guimerà en una illa de vianants. Per fer-ho, des de l’Ajuntament es preguntarà a la ciutadania si es manté o no el pas de l’autobús urbà, una de les grans incògnites d’aquest nou projecte. 

El carrer actualment compta amb més d’una vuitantena d’establiments comercials i 484 veïns. Tots ells triaran si volen una parada d’autobús urbà, un canvi d’alta complexitat pel carrer. Com a alternativa si finalment no s’hi contempla la línea d’aucocard, s’hauria de traslladar a la parada a Crist Rei. En parlava així David Aaron, regidor d’urbanisme de Manresa. 

Tot això comporta unes mesures complexes. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy assegura que molta gent del Bages va a Manresa a comprar i s’ha d’adaptar per tal de fer-lo més còmode per tothom. 

Amb la transformació, l’equip de govern també busca fomentar la mobilitat sostenible i els itineraris a peu, pacificar el trànsit, reduir els sorolls i millorar el transport públic per aconseguir una mobilitat més sostenible -a peu, en bicicleta, amb Vehicle de Mobilitat Personal o en transport públic- i reduir l’ús del vehicle privat.