Manresa inicia el procés per transformar el carrer Guimerà en una illa de vianants. Per fer-ho, des de l’Ajuntament es preguntarà a la ciutadania si es manté o no el pas de l’autobús urbà, una de les grans incògnites d’aquest nou projecte. 

El carrer actualment compta amb més d’una vuitantena d’establiments comercials i 484 veïns. Tots ells triaran si volen una parada d’autobús urbà, un canvi d’alta complexitat pel carrer. Com a alternativa si finalment no s’hi contempla la línea d’aucocard, s’hauria de traslladar a la parada a Crist Rei. En parlava així David Aaron, regidor d’urbanisme de Manresa. 

Tot això comporta unes mesures complexes. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy assegura que molta gent del Bages va a Manresa a comprar i s’ha d’adaptar per tal de fer-lo més còmode per tothom. 

Amb la transformació, l’equip de govern també busca fomentar la mobilitat sostenible i els itineraris a peu, pacificar el trànsit, reduir els sorolls i millorar el transport públic per aconseguir una mobilitat més sostenible -a peu, en bicicleta, amb Vehicle de Mobilitat Personal o en transport públic- i reduir l’ús del vehicle privat.