A Manresa es va inaugurar ahir la nova comissaria compartida entre els Mossos d’Esquadra i Policia Local, que té per objectiu ser més a prop de la ciutadania.

El local està al passeig de la República, al Barri Antic. Una localització que no ha agradat a tothom. Ahir, l’arribada del conseller i el govern municipal a la inauguració va venir acompanyada d’una petita manifestació amb crits i pancartes.

Només eren una desena de persones, però es van fer escoltar amb crits i megafons que van boicotejar, almenys, l’arribada plàcida i de celebració que s’esperaven els representants de les diverses institucions públiques que hi havia. 

Eren membres de l’Aguait, una associació de la ciutat que reclama, precisament, menys presència policial i menys cultura de la por i del càstig per combatre la sensació d’inseguretat. A través dels altaveus demanaven a l’alcalde, Marc Aloy i al conseller, Joan Ignasi Elena, que no destinessin tants diners en més policia i que ho fessin, per exemple, a renovar el barri Antic on s’ha ubicat aquesta comissaria. 

A més, en un comunicat, han subratllat que cal deixar enrere les respostes exclusivament policials i posar el focus en les causes de la d’aquesta inseguretat i conflictes de convivència. 

Una visió, però, a la que tant l’alcalde com el conseller li van donar la volta. Tot i que van admetre que la inseguretat es combat a través d’actuacions en molts àmbits socials diferents, asseguraven que la presència policial era essencial perquè el ciutadà se sentís protegit. 

 

Aloy també va afegir que des de l’Ajuntament s’estan posant en marxa altres accions per lluitar contra la sensació d’inseguretat que es viu a la capital del Bages, com ara la millora de l’enllumenat.