La situació del virus a Manresa i el Bages havia millorat els darrers dies, però un nou empitjorament de les dades amenaça aquesta millora. El nombre d’ingressats i de víctimes és el més baix en 4 mesos, però el risc de rebrot i la velocitat de contagi incrementen.

Les últimes xifres de Salut indiquen que en 4 dies el risc de rebrot a Manresa ha pujat 152 punts, del 179 al 329. La “R” o velocitat de contagi és d’1,37, també per sobre de la mitja catalana. L’única dada positiva és que els nous positius han disminuït lleugerament a la ciutat, passant dels 27 de fa dues setmanes, als 25 d’aquesta darrera.

D’altra banda, aquesta setmana han començat les vacunacions per la covid des dels vehicles al Bages. Es tracta de la iniciativa coneguda com a VAC-AUTO, dirigida a les persones que tenen dificultats per accedir als punts de vacunació. Una altre avantatge del VAC-AUTO és que permet que la vacunació sigui més àgil i ràpida, així com que es pot treure profit a més quantitat de les dosis.

Entre d’altres, el VAC-AUTO es va començar a aplicar a partir d’ahir als Serveis d’Atenció Primària del Bages-Berguedà: a Artés, Sant Vicenç i Moià.