Manresa fa una crida a la “responsabilitat” ciutadana davant l’increment de contagis

193
Cribratge a Manresa - Foto: ACN
Cribratge a Manresa - Foto: ACN

La capital del Bages porta dues setmanes amb un índex de rebrot superior als 700.

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy ha comparegut en roda de premsa amb el director general d’Althaia, Manel Jovells, i la gerent en funcions de la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater. L’alcalde ha recalcat que “la situació a Manresa és d’emergència” i demana “no abaixar la guàrdia”.

El passat dijous, l’índex de rebrot es va enfilar a Manresa fins als 871 punts i fa gairebé 15 dies que la xifra es situa per sobre dels 700. La xifra és superior a la mitjana de la resta de la comarca del Bages, que és de 604, i de tota la Catalunya Central, que és de 508. Pel que fa a la taxa de reproducció del virus, a Manresa està situada a 1,25.

A l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa el nombre de pacients ingressats s’ha duplicat en les darreres tres setmanes, passant de 55 a 112. També s’ha passat de 3 a 5 Unitats d’Hospitalització covid. El director general d’Althaia, Manel Jovells, ha assegurat que “ens trobem igual que en el pitjor moment de la segona onada”. De fet, també s’han duplicat els pacients a l’UCI en les darreres dues setmanes, passant de 7 a 15 ingressats.

La gerent en funcions de la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater, ha explicat que a la ciutat ja s’han realitzat més de 600 vacunacions contra la covid-19. Segons Sabater, la setmana vinent es començarà a vacunar els professionals sanitaris dels hospitals de la ciutat i de llars de persones amb discapacitat.