Sanitari al Palau Firal de Manresa
Sanitari al Palau Firal de Manresa

Manresa acollirà avui la segona de les dues maratons de vacunació sense cita prèvia programades pel Departament de Salut a la capital del Bages. Des de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 3 de la tarda s’hi pot anar al Convent de Santa Clara i de 9 a 1 del migdia i de 3 a 7 de la tarda, també s’habilitarà un punt de vacunació massiva a l’Anònima. La primera marató va ser el passat dimarts i aleshores es va concentrar a l’Antic Escorxador de Manresa. Des de dos quarts de quatre, llargues cues de persones han ocupat el voral que envolta l’antic escorxador de Manresa, esperant ser vacunats amb una de les 325 dosis de Janssen que s’administraven.

Salut destina aquestes vacunacions principalment a la franja d’edat de majors de 30 anys, encara que tant al matí a Sant Vicenç de Castellet com a la tarda a Manresa, joves de menys edat han fet la cua per rebre la seva dosi. I és en aquest punt, on els professionals de la Regió Sanitària de la Catalunya Central alerten del gran volum de persones d’edat inferior a 30 que estan citant-se a les maratons. Elisabet Descals és la gerent del Servei d’Atenció Primària del Bages-Berguedà.

Per aquest motiu, s’està valorant canviar l’estratègia. En parla Teresa Sabater, gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central. 

Dimarts es va administrar únicament Janssen i avui s’administrarà Janssen i Pfizer.